woensdag 28 mei 2014

Op dit moment

Ik heb een hele lange tijd niet gepost en heb besloten om even kort en krachtig te vertellen hoe het nu gaat met mijn twijfels.

De islam heeft de laatste tijd veel in de weg gestaan in mijn leven en word ik elke dag geconfronteerd met hetgeen waar ik juist niets te maken wil hebben. 

De reden daarvoor is omdat binnen de islamitische regels elke keer een verhaal achter zit. Het verhaal is ene kant echt mooi maar aan de andere kant heel tegenstrijdig met mijn gedachten over het leven. Ik vind dat je je verbonden moet voelen met het geloof. Ik heb dat niet en ben best een vrije denker. Ik heb veel gepraat en natuurlijk niet verteld dat ik erover twijfel. Mijn gedachten komen soms overeen met de gedachten van andere meiden. Zij twijfelen niet en zien het positieve binnen de islam. Ik vind dat je geen moslim bent als je er niet mee kunt leven dat de regels binnen het geloof niet samengaat met jouw gedachten.

Binnenkort komen er meer artikelen.

Aanpassingen vanwege veiligheidsoverwegingen.

2 opmerkingen:

  1. Interessant: alleen positieve dingen zien binnen de Islam. Er zijn ook een heleboel negatieve dingen in de Islam. Op een gegeven moment zul je de voor- en nadelen moeten wegen. Zelf zie ik het voordeel van religie in het algemeen en de Islam in het bijzonder niet. Wat maakt de Islam nu iemand tot een ander mens? Alleen door het volgen van wat regeltjes (waarvan sommige echt absurd) zou je in God zijn tuintje mogen rondlopen. Een God die echt alwetend en algoed en (enzovoort) is die gaat toch mensen nooit veroordelen op een paar regeltjes?

    Bovendien als je kritisch door alle teksten van de koran heenbladert: het lijkt wel verdomt veel op die patriarchale samenleving van 1400 jaar geleden. Het is in de hij-vorm geschreven en als vrouw ben je een soort subject voor de gemeenschap. Ik snap werkelijk niet dat veel moslima's daarmee instemmen. Maar wellicht kun je dat eens uitleggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!