maandag 28 april 2014

Het bekeren van de islam naar de chistendom

Veel ex-moslims en ex-moslima's zijn zich bekeerd tot het christendom of de atheïsme. Ik zelf zie het christendom niet als een soort alternatief. Als ik ex-moslima word, dan ben ik gewoon atheïstisch. 

De reden waarom ik me niet thuis voel bij de christendom is, omdat het mij nooit aangetrokken heeft en ken heel veel mensen die christelijk zijn. De jodendom en het christendom lijken heel erg op de islam en er zijn dingen binnen het geloof die allemaal eigenlijk op hetzelfde neerkomt. Ik zie dat dan ook echt vaak. De goden van al die geloven zijn eigenlijk onze profeten. Dus al die profeten zijn eigenlijk mensen die iets met de islam te maken hebben. De verleden in ieder geval! Maar er zijn dingen binnen het geloof die haram is bij de islam en bij de christendom niet. Ik zelf denk dat dat de enige verschil is. Ook de feestdagen natuurlijk, maar wat zij vieren,vieren wij niet en wat zij mogen, mogen wij ook niet. Dan heb ik het over alcohol etc. 

Ergens heb ik het gevoel dat de christendom toch ergens een soort verbondenheid met de islam zit en ik wil me letterlijk losmaken van al die gedoe. 


5 opmerkingen:

 1. Ik respecteer natuurlijk je keuze voor het atheïsme en dat je van de Islam afvallig bent geworden. De profeten van de Joden zijn eigenlijk door de Islam geïncorporeerd, maar Mohammed zelf wordt daarentegen zeker niet als profeet erkend door het Jodendom noch door het christendom. In feite heeft Mohammed Joden en christenen op zijn sterfbed vervloekt en daarom is de Islam ook antichristelijk en anti-Joods. Volgens moslims hebben die Joodse profeten met de Islam te maken, maar volgens de Joden zelf in ieder geval niet. Heb je Mohammed trouwens wel eens goed vergeleken met Jezus? Je kan volgens mij alleen maar een goed oordeel vellen over een godsdienst als je je er ook goed in verdiept hebt. Dan weet je ook of de islam en Christendom echt vergelijkbaar zijn of dat ze juist totaal verschillend zijn. Ik zou je willen adviseren om de evangeliën in het Nieuwe Testament eens te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Pilgrim, ik heb nooit echt een gelegenheid gekregen om zelf in beide geloven in te gaan verdiepen. Dat komt o.a. ook doordat mijn ouders het eigen zeggen hebben over het christendom. Daardoor geloofde ik eigenlijk alleen wat zij vertelden. Op school heb ik ook verhalen aangehoord over Jezus etc. tot ik het thuis vertelde dat Jezus zo en zo ontstaan is. Zij vertelden dat het niet waar is en vertelden weer het hele verhaal over wie Jezus is en dat profeet Mohammed de enige is. Ze zeggen ook dat onze islam ook de enige echte islam is. Dus de islam is een soort dictatorschap. Dus op die manier heb ik ook een beetje onderscheid kunnen maken.

   Verwijderen
  2. In dat geval kan je de Waarheid alleen maar ontdekken door zelf te lezen wat er over Jezus in de Bijbel staat geschreven en dat te vergelijken met wat er over Mohammed in de Koran staat geschreven.

   Verwijderen
  3. Er is zeker een verschil tussen de beschrijving van hoe Jezus zijn leven geleid heeft en de beschrijving van hoe Mohammed zijn leven geleid heeft. Maar uiteindelijk is wat mij betreft het meest te verkiezen een levenshouding die alle speculatieve arrogantie achter zich laat en daarmee iedere godsdienst, dus inclusief christendom en jodendom.

   Als mij echter gevraagd zou worden welke beschreven levenswandel een beter voorbeeld voor de mensheid is, die van Jezus of die van Mohammed, dan luidt mijn antwoord : die van Jezus.

   Verwijderen
  4. Pilgrim, daar heeft u helemaal gelijk in eigenlijk!

   En Anoniem, ik kan begrijpen dat u dat vind en daar ben ik het ergens ook mee eens. Alleen ik ben het al zeker niet mee eens met hoe Mohammed geleefd heeft. Dat de vrouwen een soort onderdrukking meemaken, vind ik dat al niet normaal.

   Meer mensen moeten hun stem laten horen!

   Verwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!