maandag 7 juli 2014

Nog meer vragen?

Zijn er nog meer vragen? 

Je kunt ze altijd bij de reacties achterlaten.

2 opmerkingen:

 1. Beste twijfelaar,

  Ik zag je reactie(s) of het forum van faithfreedom.org. Wellicht vind je dit interessant: http://www.youtube.com/user/JaclynGlenn/videos De persoon in kwestie is Jaclyn Glenn, geboren en getogen in een christelijk gezin met alle poespas erbij. In haar eerste video's (flink naar beneden scrollen) is ze nog christen, maar ook zij twijfelt heel erg. Door intellectueel uitgedaagd te worden is ze uiteindelijk atheïst geworden en dat is ook haar belangrijkste onderwerp op haar YouTube-kanaal geworden. Wellicht kun je uit alle onderwerpen inspiratie putten.

  Zelf ben ik overigens atheïst (wat niet wil zeggen dat ik niet twijfel). Als atheïst ben ik door veel gelovigen (met name christenen en moslims) vaak uitgedaagd over mijn besef van goed en kwaad enzovoort. Ook dat is voor mij een enorme puzzel geweest, al ben ik nooit overtuigd geweest dat simpelweg 'geloven' in een één of ander vaag boek 'de' manier is om het leven moreel in te delen. In de zoektocht heb ik min of meer mijn lotsbestemming gevonden in het beter proberen te begrijpen van de wereld om mij heen. De wetenschap en filosofie hebben me de rust gegeven die ik voorheen niet heb gehad.

  Zelf vind ik deze artikelen interessant:
  "Godsgeloof in het tijdperk van de wetenschap" http://www.rikpeels.nl/files/Godsgeloof%20in%20het%20tijdperk.pdf en een daaropvolgende: "Een atheïstische tripliek" http://www.rikpeels.nl/files/Een%20athe%C3%AFstische%20tripliek.pdf ! Ook het Atheïstisch manifest van deze auteur (Herman Philipse) is absoluut een aanrader. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!?

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!