woensdag 4 juni 2014

Antwoord op reactie

Het leek even handig om het antwoord op de reactie hieronder ook te laten zien aan jullie zodat jullie weten hoe het allemaal op gang komt. 

Hallo,

Ik vind het erg interessant te lezen hoe je met je (ex)geloof omgaat.

Ik las ergens dat je schreef "eremoorden gebeuren niet in mijn familie, en terugsturen naar het land van herkomst ook niet."

Dat tweede valt me op. Kan je daar wat meer over zeggen? Worden "ongehoorzame" dochters (of zonen?) wel eens teruggezonden? Is dat om de sociale controle te vergroten? Valt het veel voor?Is het voor lange of korte tijd? Hoe loopt zoiets uiteindelijk af?
BeantwoordenVerwijderen
Reacties
 1. Dank u wel!

  Ja klopt, in mijn familie gebeurt het gelukkig niet.

  Ik zal vertellen hoe zoiets in zijn werk gaat.
  De zonen maken zoiets nooit mee en meestal zijn alleen de dochters altijd de pineut en die worden in de gaten gehouden. Daar ga ik nu iets over vertellen.

  Door de sociale controle of verraad worden de daad van de dochter verlinkt bij de ouders. Ten eerste is de sociale controle binnen de Marokkaanse gemeenschap heel groot. Dat kan ik met zekerheid zeggen, omdat mijn vriendinnen en ik dat ook echt meemaken. Het ligt aan hoe erg de daad is. Ik ken bijvoorbeeld iemand die een vriendin had die terug is gestuurd naar Marokko, omdat zij ontmaagd is. Ze moet daar gewoon slavenwerk doen en is momenteel daar nog steeds. Het is gewoon een soort eer wat de familie schoon wilt houden en dat kunnen ze alleen door middel 1 van de twee keuzes te nemen, namelijk eerwraak of terugsturen naar land van herkomst. Meestal zijn het de verwesterde meiden of meiden die gewoon hun ding willen doen die teruggestuurd worden naar land van herkomst. Meestal is het voor lange tijd en als iemand hen helpt, kunnen ze zelfs eerder terugkomen naar Nederland. Maar als ze niemand hebben, blijven ze daar verplicht meestal bij grootouders slavenwerk doen. Ze worden geslagen etc. Ze worden geestelijk beschadigd. Als volgens de ouders hun plan geslaagd is, worden de dochters meestal uitgehuwelijkt aan een man dat jaren ouder is dan hen. Ontmaagde meiden worden dan op huwelijksnacht eigenlijk alleen maar geslagen en als hoer behandeld. De ouders vinden dat oke....

  Hierboven staat eigenlijk een beetje beschreven hoe het in zijn werk gaat en hoop dat het duidelijk is. U kunt altijd nog vragen stellen.

  Groet.

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de heldere uitleg. Dit is de eerste keer dat ik daar van hoor, en ik ben al jaren een kritisch volger. Het is echt verschrikkelijk dat zo'n dingen mogelijk zijn recht onder onze neus. Onze samenleving moet dit toch aanpakken net zoals andere kindermishandeling.

  Nog een vraagje: van alle Marokkaanse families die je kent, hoeveel procent zou dit hun dochter/zuster aandoen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het verschilt heel erg, omdat de meesten echt zo schijnheilig zijn... En dan bedoel ik ook echt heel erg schijnheilig!

   Waarom er nauwelijks iets aan kindermishandeling gedaan wordt binnen het gemeenschap is, omdat de ouders hun kinderen verplichten om er niets over te vertellen aan de juffrouw bijvoorbeeld. Ik weet dit ook echt 100% zeker omdat in de Marokkaans gemeenschap gewoon voor de gezicht van familieleden geslagen wordt. Ook zien ze de psychologie etc. als gekke mensen en probleemmakers, terwijl jeugdzorg er gewoon is om mensen te helpen. Voornamelijk kinderen willen ze helpen. Maar toch blijven de Marokkanen (niet allemaal natuurlijk) denken dat Nederlands net Marokko is. Maar zoals ik zei zijn de ouders gewoon schijnheilig en daar zit het grootste probleem. Ze gaan door met mishandelen omdat ze de garantie hebben dat er niets naar buiten wordt gebracht waardoor de kinderen geestelijk ook mishandeld worden. Het is een angst dat zij nog erger geslagen worden als ze het aan de juf vertellen. De ouders maken hun kinderen zo bang waardoor de kinderen echt denken dat juffen net heksen zijn en de hulpinstanties gewoon soort hel is.

   Op de vraag over de Marokkaanse families kan ik geen exacte antwoord opgeven. Maar gelukkig zijn de meeste dochters wel normaal en kunnen voor henzelf voorkomen dat er iets ergs kan gebeuren met hen. Maar ik denk dat 10% van de families hun kind terug zouden sturen, omdat dat meestal de niet-verwesterde ouders zijn waarvan de kinderen wel heel erg westers is. Ook zijn dat meestal gezinnen waar veel zonen zitten. Het zijn ook meestal de grote families en met veel sociale controle.

   Hierbij hoop ik dat uw vraag beantwoord is. Nog meer vragen is altijd welkom en dat geldt voor iedereen.

   Verwijderen
 2. " Ontmaagde meiden worden dan op huwelijksnacht eigenlijk alleen maar geslagen en als hoer behandeld. De ouders vinden dat oke...."

  Bizar. Wat vind je zelf van de hele maagdelijkheidsgebeuren? En kennen de dames voorlichtingsfilmpjes als deze: http://www.youtube.com/watch?v=kdYtYveJI1Y

  Ik merk trouwens dat je erg als een beschouwend persoon over de omstandigheden praat. Het zou je weblog zeker helpen als je meer over je persoonlijke situatie praat. Dat Marokkaanse ouders er relatief vaak verouderde denkbeelden op nahouden en dat de meiden klein worden gehouden is immers algemeen bekend. Ik ben benieuwd naar de ik :-) !

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!