woensdag 14 oktober 2015

Antwoord op een reactie!

Ik zou het leuk vinden om (min of meer) grappige gebeurtenissen die je hebt meegemaakt te lezen (bijvoorbeeld over hoe mensen omgaan met islamitische regels). Verder vind ik het ook leuk om verhalen te lezen over hoe mensen elkaar steunen die het moeilijk hebben. 

Dit was een reactie op mijn vraag. Ik vroeg namelijk om ideeën en dit is wel interessant. 

Ik vind het lastig om dingen te verwoorden, omdat ik nu even in de knoop zit. Ik wil loskomen van mijn sociale controle. Ik wil even weg. Niet vanwege thuis (hier gaat het wel goed), maar buiten. Sinds ik werk, kom ik vaak volwassenen tegen die echt heel kinderachtig zijn. Ik heb het dan over de Turkse en Marokkaanse gemeenschap. Ze willen altijd gelijk en doen alsof ze zich in de hogere klasse bevinden. Het is echt heel lastig uit te leggen, maar laten we het hier bij houden.

Nou verder over de reactie. Ik ga vandaag dus beschrijven welke grappige gebeurtenissen ik allemaal heb meegemaakt en hoe mensen elkaar steunen in moeilijke tijden. 

Een grappige gebeurtenis oftewel een irritante gebeurtenis... Ik heb vaak meegemaakt dat mensen zich betweterig gedragen en doen alsof zij de hele koran uit hun hoofd kennen. Ook doen ze vaak alsof ze alle regeltjes kennen, terwijl zij meer dan de helft van de regels gewoon niet nakomen of zelfs niet kennen. Ik ga niet zeggen dat ik alle regeltjes ken, alleen gedraag ik me wel. Ook staat de islam bekend om saamhorigheid. Oftewel egoïsme... In de omgeving waarin ik leef, is saamhorigheid alleen tijdens feesten van toepassing. De mensen passen de islam zo erg aan dat hun islam eigenlijk ongeloof is. Islam is islam en dat is onmogelijk aan te passen. Met aanpassen bedoel ik vermenging van cultuur en geloof. De omgeving waarin ik leef, willen mensen altijd beter en gebruiken ze je. Ook zijn ze vaak nep. Niet grappig, maar wel echt. Echte grappige gebeurtenissen heb ik nog niet meegemaakt. Ik scheer niet iedereen over 1 kam, maar natuurlijk zitten er ook goeie mensen tussen. 

Nu ga ik wat vertellen over hoe mensen elkaar steunen in moeilijke tijden. Dat verschilt per familie. Maar in meeste gevallen komen mensen bij jou over de vloer om jou gezelschap te geven en bij te praten over alles om dingen even te vergeten. In mijn geval is het anders. Mijn geval komt niet al te vaak voor. Een deel van mijn familie waar ik contact mee heb, wonen allemaal buiten mijn woonplaats. Een andere deel wonen in mijn woonplaats maar daar heb ik helemaal geen contact mee. Ik ga daar verder ook niet op in. Maar in mijn moeilijke tijden heb ik mijn vrienden. Ik vertrouw mijn vrienden meer dan mijn familie. Ik ben heel vaak in de maling genomen door mijn familieleden. Als ik hen iets uit vertrouwen vertel, komen andere familieleden het ook te weten. Nu praat ik eigenlijk niet over mijn moeilijke tijden. Ik laat het los en ga door met mijn leven. Alles wat er gebeurd, huil ik uit in mijn kamer. Dat is nu mijn steun. 

Korte update: Ik heb het nu heel druk met alles. Ik vind het belangrijk dat ik mijn rust moet nemen en zal dat nu ook gaan doen. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik niet altijd even actief zal zijn, maar zodra ik daar de tijd voor heb, zal ik het laten weten. Ideeën kun je altijd achterlaten in de reacties! 

2 opmerkingen:

 1. Dank voor je reactie op mijn vragen! Eigenlijk is het best wel droevig wat je hier schrijft. Mensen die elkaar voor de gek houden en anderen daarmee proberen te manipuleren. Gelukkig schrijf je hier ook dat je steun hebt van goede vrienden. Je schrijft ook over je verdriet. Ik heb de indruk dat het voor jou niet makkelijk is om in jouw omgeving (de mensen waar je veel mee te maken hebt) een goede uitweg te vinden. Ik hoop dat je een goede manier vindt om je situatie te verbeteren. Mijn indruk dat je dapper aan je leven bent begonnen geeft mij een goed gevoel. Ik wens je veel sterkte met je studie, je werk en je privé. Er zijn sowieso in het leven al moeilijkheden genoeg. Dan is het niet fijn als mensen nog meer moeilijkheden veroorzaken door elkaar nodeloos tegen te werken. Mensen zouden kunnen proberen te willen om elkaar te helpen om het leven leuker te maken en niet slechter. Wanneer mensen elkaar weinig gunnen ontstaat er een nare sfeer. Dat is niet wat ik wil.

  Misschien ben ik één van de weinige mensen die hier reageert. Maar misschien wordt jouw blog wel door veel mensen gelezen en hebben zij daar steun aan! Je maakt op mij de indruk dat je een mens bent met hele goede intenties! Ook al ben ik (fysiek) voor jou onzichtbaar (en jij voor mij), je hebt in gedachten mijn steun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve reactie! :) Dit heeft mij toch even opgefleurd. Helaas is het niet anders, maar ik heb gelukkig toch wel fijne vrienden.

   Ik hoop dat mijn blog een toegevoegde waarde heeft voor mijn lezers en steun biedt! Mocht dat zo zijn voor de lezers die in dezelfde situatie zitten als ik dan ben ik blij dat zij hierin hun steun kunnen vinden.

   En dank u wel!

   Verwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!