maandag 10 augustus 2015

#UPDATE & Mentale misbruik door consumenten

Lieve lezers,

Zoals jullie wel weten is het momenteel zomervakantie en iedereen is vrij! Vrij?... Niet voor mij! Ik heb al een hele tijd een baantje en werk nu volop om te sparen voor in de toekomst. Daardoor kan ik me ook niet helemaal focussen op mijn geloofsonderzoek. Dat gaat dus opzij, maar ik heb wel iets te vertellen wat ik met jullie wil delen.

Als je veel van mijn berichten hebt gelezen, weet je dat ik in een multiculturele omgeving woon waar iedereen op elkaar let. Als je een specifieke dorp of stad in je hoofd hebt, vergeet het want het gebeurt eigenlijk door heel Nederland. In elke plaatsje is er wel sociale controle! Dat is niet het onderwerp van vandaag. Ik wil het hebben over misbruik. Misbruik op een andere manier oftewel mentale misbruik. Misbruik met woorden, liegen en je islamitische afspraken niet nakomen.

Mij is opgevallen dat er heel veel mensen zijn met verschillende maskers. Zo nep, zo slijmerig.. Nee, ga maar gauw opzij! Je denkt nu vast: "Waar heeft zij het over"? Op mijn werk kom ik daar veel mee in aanraking. Consumenten die hun zin willen krijgen en zo lief doen in je gezicht, terwijl ze mij NOOIT groeten op straat. Ze proberen je zo te gebruiken om hun lievelingsproduct te krijgen! Ze krijgen het natuurlijk niet hè! Ze zweren op alles en zo ook op de naam van Allah! Ze gebruiken zijn naam om te zweren. Ze halen het geloof erbij en ze mengen dat met hun cultuur... Wat ik hieronder ga beschrijven is een bepaalde cultuur wat de allochtonen mensen hier met zich meedragen. Geloof heeft hier overigens niks mee te maken!

Het is lastig uit te leggen, maar het komt op neer dat ik echt ben geschrokken hoe de mensheid in elkaar kan zitten. Zijn sommige volwassenen ZO kinderachtig? Willen ze altijd beter zijn dan anderen? Nou de meeste volwassenen die ik bij mijn werk ben tegengekomen zijn dat wel ja! Oh en over die kinderachtigheid... Ik werd gewoon vaak uitgescholden in een taal dat ik niet begreep.. Waarom? Omdat ik een Marokkaan ben en alleen Marokkanen help volgens hen? Nou, ik schrok ervan.. Hetzelfde verhaal met de Marokkanen, maar dan help ik de Marokkanen niet volgens hen? Nooit is het goed. Ik ben zelf een Marokkaan, maar ik begin echt te schamen over mijn afkomst. Of over mijn stadsafkomst uit Marokko. Hoe mensen kunnen zijn.... Ik ben in ieder geval verbaasd, maar ben blij dat ik dit heb mogen meemaken en het gaat nog even duren. Ik kan hierdoor leren hoe ik moet handelen in zo'n situatie. Zeker een goed lesje voor in de toekomst. Ik ben blij dat ik heb mogen zien dat de mensen die ik persoonlijk goed ken ver te zoeken zijn van zo'n karakter. MIJN COLLEGA'S ZIJN TOP! Zij zorgen er juist voor dat ik me prettig kan voelen op mijn werk. Zij maken hetzelfde mee en helpen mij ook in zo'n situatie. Ik maak me verder geen zorgen gelukkig!

Momenteel ben ik dus hard aan het werk. Maar ik ben van plan om binnenkort weer artikelen te gaan schrijven. Mocht je nog een vraag of suggesties hebben, laat het hieronder weten! Je kan ook anoniem reageren! 

- Dank u wel voor het lezen!

5 opmerkingen:

 1. Hou je taai lieverd. Eens komt het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hou je taai lieverd. Eens komt het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niemand zou zich ooit moeten schamen voor haar afkomst. Ook al denken je ouders, voorouders en stadsgenoten heel anders dan jezelf. Zij hadden andere ervaringen, andere kennis en waarschijnlijk veel minder persoonlijke vrijheid en toegang tot kennis dan wij nu hebben. Je voorouders hebben toch bijgedragen aan wie je nu bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem,

   Daar heb je zeker gelijk in! Het is meer schamen op sommige gebieden van onze culturen.. Niet het gehele afkomst eigenlijk. Mijn Marokkaanse afkomst levert ook mooie dingen op zoals de bruiloften wat soms echt heel gezellig kan zijn etc. Dus ben ook zeker deels trots op mijn afkomst.! Je hebt toch gelijk! :)

   Verwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!