maandag 13 juli 2015

Moslims durven het niet..

Hallo iedereen,

Een nieuwe artikel! Waar gaat het dit keer over? Over jonge moslims die hun gevoelens en twijfels niet durven uit te spreken.

Sinds paar maanden ben ik erachter gekomen dat in mijn woonplaats zat twijfelaars zijn en ze durven hun gevoelens niet uit te spreken. Hoe ben ik erachter gekomen?

Ik ben een vrijdenker en heb ook mijn eigen manier van doen en denken. Zo kon ik op een bepaald moment soms mijn mening of argument uitspreken waardoor zij voor het eerst (JA ECHT) hun twijfels uitspreken bij mij. Ze waren allemaal 1 voor 1 heel blij dat ik hun gevoelens begreep en ik heb ze duidelijk gemaakt dat zij niet gek zijn. Zij zoeken net als ik allemaal naar antwoorden en die kunnen we alleen makkelijk vinden als we leven in een omgeving waar wij zelf ECHT zonder controle opzoek kunnen naar antwoorden. 1 ding is zeker... Er moeten meer twijfelaars zijn! Ze durven niet opzoek naar lotgenoten op internet, omdat ze denken dat het erg is dat ze zo'n gedachte hebben. Zo'n fase had ik ook.. Ik durfde zelf echt totaal niet opzoek naar zo'n informatie en opgegeven moment zette ik me daar gewoon overheen. Nu heb ik een blog met de hoop dat er meer twijfelaars of iets in die richting hierin steun kunnen vinden.

Ook zit ik op forums zoals FFI Dutch en Freethinker. Ik heb daar heel veel getuigenissen gelezen en dat was ook mijn doorslag om maar te denken wat ik denk.. Ik kan daar overigens wel mijn gevoelens kwijt! En het leuke daarvan is dat ze jou begrijpen. (edit)

Zo'n gevoel is trouwens echt niet te begrijpen. Het lijkt net alsof je worstelt met je geaardheid alleen dan op een andere manier. Dat is geloof en als Marokkaanse moslim(a) is het vaak zo dat heel je familie moslim is. Je durft je vaak niet te bedenken hoe het zal zijn als je van jezelf weet dat je geen moslim wilt zijn, dat je dan je hele familie kan verliezen. Zo kun je meer gedachtes bedenken...

Later zal er hoogstwaarschijnlijk meer artikelen online komen over dit onderwerp. Mochten jullie zelf suggesties hebben waar ik over kan posten, laat het me dan weten in de reacties!

2 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reactie verwijderd vanwege een taalfoutje. Voor fouten lezen we in de koran, niet bij een reactie van Hans van de Mortel.

  Mijn advies? Laat moslims de koran lezen. De koran lezen heeft echter totaal geen zin voor personen die menen dat blindelings geloof stellen in de historische perverse pedofiele, analfabete, sadistische, discriminerende, haat zaaiende Arabische roverhoofdman en terroristische oorlogscrimineel, die bekend staat als profeet met de naam Mohammed, hen zal behoeden voor het weerzinwekkende ziekelijke geestesgedrocht van de achterlijke seks gefrustreerde achterstandsreligie islam die moslims een eeuwig brandende hel in het vooruitzicht stelt wanneer zij menen het recht te hebben op zelfstandig kritisch denken.

  De islam heeft uitsluitend kunnen gedijen onder de knoet van het geweld in dictatoriaal fascistische landen. Net zoals in nazi-Duitsland onder profeet Hitler.

  Als het om de wil van Allah gaat, kunnen alle mohammedanen in Europa het beste morgen plannen maken om voorgoed terug te keren naar de achterlijkheid van hun voorouders: de zandbak van Allah, waarbij Allah als knecht van de zelfbenoemde profeet naar de pijpen van Mohammed danste. Zo wist Mohammed onder andere zijn seksuele strapatsen goedgekeurd te krijgen door het bedenken van een nieuwe sura.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!