dinsdag 21 april 2015

Ik heb besloten dat....

Hallo iedereen,

Het is al een hele tijd geleden dat ik een artikel heb gepost. Ik heb het heel druk en wil mijn geloofstwijfel en alles mijn eigen schoolleven niet laten beïnvloeden.

Maar ik heb besloten dat ik na mijn schoolcarrière me ga verdiepen in verschillende geloven, waaronder de christendom en de islam. Ik krijg regelmatig te horen dat de christendom meer liefde kent etc. en dat de islam het nastreven van de regels is. Ik wil alle feiten naast elkaar zetten en dan uitzoeken wat de waarheid is. Mijn plan kan over een paar jaar veranderen.

Mijn hoofdvraag in mijn leven is of God/Allah wel bestaat... Ik voel echt geen verbintenis met mijn huidige geloof. Ik ben een 'geboren' moslima en ben sinds mijn 9e echt in aanraking gekomen met het geloof. Daarvoor vierde ik kerst en sinterklaas op school en werd mij verhalen verteld over de christendom. Niks wat op dat een probleem tot er een gesprek was over de islam en ik vertelde wat ik wist wat betreft Jezus. Mij werd verteld dat ik alles gelijk moet vergeten en het 'echte' verhaal in me moest opnemen. Als er zoveel tegenstrijdigheid is, betwijfel ik of ik wel echt de juiste weg volg. Ik ben al gelukkig, maar toch mis ik iets. Moet ik nou de atheïstische weg opgaan en leven hoe ik wil? Niet losgeslagen natuurlijk. Ik blijf gewoon mezelf. Of moet ik uitzoeken welk geloof de waarheid is? Ik wil bewijzen dat God/Allah bestaat en het echt voelen. Zolang die bewijzen er niet zijn, blijf ik twijfelen. Het gaat mij niet zozeer om de regels. De regels kan ik prima naleven, maar voor wie doe ik het volgens het boek? Voor Allah. Ik moet bewijzen dat ik het goed doe hier op aarde. Maar waarom moet ik iets doen voor Hem, terwijl ik geen bewijs heb dat Hij bestaat en nooit een verbintenis heb gevoeld.

Mijn keuze voor 't atheïsme wordt pas als ik echter geen feitelijke bewijzen zijn van dat God bestaat. Ik wil gaan voor de waarheid en atheïsme wordt mijn waarheid als er geen God is. Ik kom ooit achter wat de waarheid is. Ik heb pas geleerd dat je alles een kans moet geven en zo ook binnen het geloofsgebied. Wilt eentje niet lukken? Zoek dan verder! Deze tactiek ga ik zelf gebruiken tijdens mijn zoektocht.

Mijn zoektocht naar de waarheid gaat verder..

Ook ik zit op social media:
Voeg me toe op Facebook
Like mijn Facebookpagina

2 opmerkingen:

  1. Ik vroeg mij af of je er ooit achter kan komen of god bestaat? Ik denk niet dat je daar ooit achter kan komen. En als je het antwoord ooit heb gevonden. Wil je het mij dan ook laten zien? Want met die vraag blijf ik ook zitte en ik snap er nog steeds niks van

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vroeg mij af of je er ooit achter kan komen of god bestaat? Ik denk niet dat je daar ooit achter kan komen. En als je het antwoord ooit heb gevonden. Wil je het mij dan ook laten zien? Want met die vraag blijf ik ook zitte en ik snap er nog steeds niks van

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!