vrijdag 30 januari 2015

Islam en Marokkaanse gemeenschap in de media

Hallo iedereen,

Het is weer een hele tijd geleden dat ik iets heb gepost. Momenteel heb ik het druk met school. Binnenkort heb ik weer toetsen en dan zal ik ook niet heel actief zijn. Mijn blog bestaat over 3 maanden weer een jaar en het voelt fijn dat ik hier anoniem mijn gevoelens en twijfels kan uiten.

Vandaag ga ik iets schrijven over hoe het werkelijk is binnen de Marokkaanse gemeenschap en islamitische gemeenschap. We kunnen moeilijk ontkennen dat dat de laatste tijd HET onderwerp is in de media.

Ik had al aangegeven in 1 van de vorige artikelen dat het zicht daarop niet helemaal klopt. De islam kan inderdaad niet zo goed uitpakken. Dat is vooralsnog geen reden om zo in het nieuws te worden genoemd. Het is niet zozeer dat ik ze wil verdedigen, maar kunnen we een keertje heel eerlijk zijn? Het begon in 2001 toen de WTC in zijn geheel slachtoffer werd van een aanslag door een islamitische terroristische groep. Iedereen was geschrokken en zo ook de islamitische gemeenschap. Er waren destijds jongeren die geïnspireerd raken door de aanslag. Zo begonnen zij met radicaliseren en hun ouders waren niet op de hoogte met het feit dat hun kind begon te radicaliseren. De jongeren zorgden ervoor dat de islam nog meer slecht in het nieuws komen.

In Amerika hadden velen haat gekregen aan de islam, doordat ze dachten dat dat het geloof is. Is het normaal om anderen te vermoorden?  NEE! Dat is geen islam alleen nemen veel mensen hun conclusie met wat ze zien in de media. Media is bedrog. Propaganda speelt een groot rol binnen de media. Zij willen ervoor zorgen dat het beeld wat wordt overgebracht ook echt zo wordt gezien. Zo worden de mensen die naar het nieuws kijken ook erg beïnvloed. Velen zijn niet geïnformeerd over dat propaganda overal in de wereld een groot rol speelt. Dit is het begin van het niet-werkelijke beeld meekrijgen door middel van de media. Het jaar daarop werd Pim Fortuyn vermoord door een activist dat geen moslim was. Maar Pim had wel veel kritiek op de islam en hij was homo. Dat beviel veel moslims eigenlijk niet. Daardoor waren veel moslims blij dat hij eindelijk werd vermoord. Vlak erna groeide zijn partij en later werd het veranderd in PVV.

Theo van Gogh werd vermoord door een radicaliserend moslimman. Hij was lid van de Hofstadgroep en ik durf te zeggen dat die ouders daar niet blij mee waren. Het was groot nieuws, omdat Theo een Nederlander was. Maar het nadeel was weer dat de islam weer slecht in het nieuws kwam waardoor alle moslims over 1 kam werden gescheerd. Bij ons thuis speelde dat toen nog geen rol. Veel mensen vonden het echt heel erg en er zaten ook zeker moslims tussen die het niet vonden kunnen dat er op dit manier werd afgerekend.

Ongeveer paar jaar geleden was er een oorlog tussen Israël en Palestina. In de Arabische media was dat groot nieuws en in Nederland was dat nauwelijks te horen. Ik begrijp dat heel goed dat dat hier geen nieuws werd. Zij hebben weinig te maken met Nederland, alleen weet ik zeker dat zodra er een goed band was tussen Palestina en Nederland dat het zeker nieuws werd. Alleen Israël had ervoor gezorgd dat veel Palestijnen werden vermoord. Er waren echt ontiegelijk veel doden. Israël wilt volgens mij gewoon heel Palestina in hun macht hebben en de Palestijnen geven nooit op echt nooit. Zij vechten door voor hun land en zij zorgen ervoor dat hun land niet in andermans handen komt.

Geert Wilders werd paar jaar geleden bekend in de media met zijn uitspraken over de islam en Marokkanen. Doordat veel immigranten ook Marokkanen zijn, is het wel logisch dat hij voornamelijk alleen over Marokkanen praat. Ik ken zoveel Marokkanen die geen crimineel zijn. Marokkanen gaan graag een uitdaging aan en willen alles oplossen door middel van een ruzie. Ook zitten er Marokkanen tussen die gewoon heel normaal willen oplossen. Veel zijn eigenwijs. Wat Wilders vergeet, is dat er in elke afkomst een crimineel zit en niet alleen binnen het Marokkaanse gemeenschap. Er zijn zelfs Nederlanders boos geworden, omdat hij de Marokkanen letterlijk over 1 kam scheert. Ik ben zelf half Marokkaans en voel me niet aangesproken door zijn uitspraken. Dat is het simpelste wat je kunt doen. Gewoon niks van aantrekken. Ben je een crimineel? Nee toch? Waarom ga je daar dan een groot probleem van maken. Wilders denkt dat het makkelijk is om alle Marokkanen terug te sturen naar Marokko, alleen ik heb geleerd dat dat niet zo makkelijk is. Ik ben hier geboren en getogen. Ik wil nooit verhuizen naar Marokko en voel mij hier prima thuis. Ik ben zo ingeburgerd dat ik mezelf een Nederlander kan noemen met een ander afkomst.

Toen MH17 werd neergestort, werden veel moslims boos, omdat er aandacht aan zo'n vliegtuig werd besteed met 298 doden. Dat is veel minder dan de aantal doden in Palestina volgens hen. Meer dan de helft van de doden waren Nederlanders en het is logisch dat hier veel aandacht aan werd besteed. De moslims vonden soms niet eens erg dat het vliegtuig werden neergestort, omdat ze vonden dat er ook aandacht moet worden besteed aan Palestina. Ik had toen een berichtje geplaatst op FB dat je zoiets niet met elkaar moet vergelijken etc. Ik kon er zo boos om worden dat er mensen zijn die hun "zin" willen krijgen om zo voor Palestina op te komen en niet eens begrip te hebben voor nabestaanden van de doden. Ik hield me in. Dingen moet je niet met elkaar vergelijken en durf te zeggen dat ze niet eens goed het nieuws hebben gelezen. Nederland werd geraakt en dat kon je ook echt voelen. Het was zo stil naar mijn beleving.

Vlak erna was er een protest van Pro-Patria (zij hadden wel een vergunning) die naar Schilderswijk kwam. Daar was de aanhangers van ISIS aanwezig. Zij hadden immers geen vergunning aangevraagd en er waren veel jongens die mee gingen lopen om erbij te horen. Zij lieten weer het extreme beeld zien van de islam. Zoveel geweld en ze gaven zich niet over. Zelfs de ME moest komen en er werden met aantal bommetjes gegooid. Een journalist werd geslagen door een aanhanger van ISIS. Schilderswijk zit alleen maar vol met allochtonen waarvan een klein deel Nederlanders zijn. Ergens kan ik begrijpen dat de mensen dachten dat Pro-Patria het zelf heeft uitgelokt, maar doordat de aanhangers van ISIS geen vergunning had aangevraagd, begrijp ik best dat de media dat graag uitzend. Er zijn mensen die hier echt niet blij mee waren.

Hierboven heb ik uitgelegd hoe het komt dat het beeld wat de media uitzendt niet echt eerlijk is. Ik wil geen kant kiezen, maar beter het echte beeld vertellen in plaats van geloven in de media. Ik heb laatste tijd gemerkt dat het beter is dat je sommige dingen in de media niet moet geloven.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit artikel en hoor graag meer suggesties waar ik over kan schrijven.

Toedelss!

13 opmerkingen:

 1. Een aantal opmerkingen :

  - Radicalisering van moslims komt niet uit de lucht vallen. Er zijn immers teksten in islamitische geschriften die oproepen tot geweld tegen ongelovigen (= niet-moslims). Niet iedereen die voor moslim doorgaat kent die teksten, maar zodra moslims die teksten opgedrongen krijgen kunnen ze radicaliseren of de islam verwerpen en ex-moslim worden.
  - Je zegt dat ongelovigen vermoorden geen islam is. Maar er zijn toch duidelijke islamitische teksten die tot het vermoorden van ongelovigen oproepen? Dus is het dan valse propaganda als beweerd wordt dat de islam oproept tot het vermoorden van ongelovigen?
  - Natuurlijk is het prettig dat er moslims zijn die vinden dat je ongelovigen NOOIT (onder geen enkele omstandigheid) mag vermoorden, maar klopt dat wel met de islamitische geschriften? En wat denk je van de onderzoeken waaraan in http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/nederland_scoort_weer_lekker_op_de_haatmeter.html gerefereerd wordt? Dat stelt niet echt gerust.
  Wat ik wel hoopgevend vind is https://www.facebook.com/photo.php?v=129969350530017&set=vb.241756214482&type=2&theater
  - Wat Israël en Palestina betreft :
  Israël is gesticht vanuit het idee dat dit gebied toebehoort aan het joodse volk. Dit heeft te maken met joodse geschriften hierover. Volgens die geschriften zou dat gebied door God zelf aan de joden zijn toegewezen. Iemand die niet in de Abrahamitische (joodse) God gelooft vindt zulke aanspraken uiteraard volkomen belachelijk. Er zijn ook veel atheïstische Israëli's, zoals je in http://en.wikipedia.org/wiki/Irreligion_in_Israel kunt zien. Dit zijn vooral ex-joden. Ken jij trouwens een moslimland waarin er een relatief vergelijkbaar percentage atheïstische ex-moslims is? Vooral orthodoxe joden zullen willen vasthouden aan het oorspronkelijke gebied wat volgens hun geloof door hun God aan hen is toegewezen. Daar horen ook de Gazastrook en de Westoever bij. In http://www.npo.nl/jeruzalem-stad-van-extremen/05-11-2014/WO_NOS_686993 kun je zien dat de houding van orthodoxe joden ook niet echt fijn is en in sommige opzichten vergelijkbaar is met de houding van orthodoxe moslims. Nu zijn er ook veel moslims in Israël die daar in vrede met de andere Israëli's leven. In de Gazastrook is de houding van moslims echter vaak heel anders en vuren ze steeds raketten af richting Israël. Waarom dit zinloze geweld vanuit de Gazastrook? Dit maakt dat Israël de raketinstallaties in de Gazastrook bombardeert waardoor er doden vallen in de Gazastrook waar dan vervolgens in vooral de media van moslimlanden over geklaagd wordt. Maar niet alleen in moslimlanden. Ook in Nederland en andere westerse landen wordt erover geklaagd. Maar je snapt dat het afvuren van raketten vanuit de Gazastrook het vreedzaam sanmenleven niet bevordert. Verder zijn televisieprogramma's op de Palestijnse TV waarin iets als https://www.youtube.com/watch?v=3qlJ_KGPn2s&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404 of https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=a1I0cMxa-WI&x-yt-ts=1422579428 of https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404&v=OZTcYKwnehY getoond wordt ook niet helpt. En wat vind je van zoiets als https://www.youtube.com/watch?v=hRp5xmwHEDc ?
  Er is veel te zeggen over wat er niet goed is aan de zogenaamde Palestijnse kant en wat er niet goed is aan de orthodoxe joodse kant. Waar het uiteindelijk wel om gaat is proberen een klimaat te scheppen waarin mensen vreedzaam met elkaar willen samenleven.
  - Geert Wilders scheert niet alle Marokkanen over 1 kam en hij wil ook niet alle Marokkanen terugsturen naar Marokko. Dat blijkt heel duidelijk uit deze verklaring van Geert Wilders : http://www.pvv.nl/images/Verklaring_Geert_Wilders_zoals_afgelegd_bij_de_rijksrecherche_-__8_december_2014.pdf
  Daarin zegt Geert Wilders heel duidelijk : "Minder Marokkanen is iets anders dan dat ik alle Marokkanen Nederland uit zou willen hebben of
  iets zou hebben tegen alle Marokkanen."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus eigenlijk zie ik niet dat er in de media een verkeerd beeld of een niet eerlijk beeld van Marokkanen geschetst wordt en ook niet door Geert Wilders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vind je van de volgende 2 video's :

  https://www.youtube.com/watch?v=JbaGobUDhT0

  https://www.youtube.com/watch?v=Ysp9tAqUdos

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Anoniem,

  In de koran staat inderdaad dat je ongelovigen ook niet als vriend moet nemen. Maar de redenen waarom zij hen vermoorden, is heel bizar. Het is niet zo dat je de koran letterlijk moet opvolgen. Maar mensen maken er wel misbruik van. Ook worden er hele bizarre dingen verteld over de Joden en ongelovigen en daar ben ik het zwaar niet mee eens. Velen zeggen dat het geschiedenis is, maar de islam is ook de regels van de koran naleven etc. Dus ook de regels van de geschiedenis. Ik had in een boek gelezen dat de islam nooit gaat moderniseren echt nooit. Dus eigenlijk is de islam van toen ook de islam van nu.

  Ik ken geen enkele moslimland waar ze exact weten hoeveel procent ex-moslim is. Dat komt ook door de angst etc. Ze komen daar niet zomaar voor uit en in een moslimland word je sneller vermoord vanwege het schaden van de eer.

  Ik zag laatst een filmpje waarin ze vertelden dat Palestina officieel geen land is en in de reacties zeiden aantal: kk jood, palestina is wel een land bla bla. Maar als het echt zo is, dan is het zo. Dat vind ik dan.

  Het beeld wat ik allemaal heb meegekregen van Wilders in die tijd is het beeld dat waarschijnlijk ook niet helemaal klopte. Bij ons zeggen ze ook dat hij bang is en daarom deze verklaring aflegt. Dan denk ik van ja, weet je Wilders weet heus wel wat hij doet. Hij komt liever op voor zijn eigen standpunten dan bang zijn van jullie.

  De filmpjes zijn heel leerzaam. Velen worden ook wakker geschud door de werkelijkheid van de islam. Ik heb laatst iemand gesproken die in hetzelfde situatie zit als mij. Ik zei: wil je geloven omdat je moet geloven en bang bent wat er gebeurd als je niet kan geloven. Probeer je het te accepteren dat dat de islam is en daar mee te leven OF wil je geloven omdat je echt wilt geloven en het ook accepteert. En diegene zei: ik wil geloven, omdat het moet en toen opende diegene de ogen (sorry wil de geslacht niet herkenbaar maken) en zei jij hebt gelijk. Dat is het! Ik zei: Volg je hart, als je niet overweg kan met het geloof, geef het dan toe aan jezelf en accepteer het feit dat je de islam nooit kan accepteren. Diegene leest allemaal boeken etc. maar toch kan ze niet goed overweg met de islam.

  Groetjes,
  Freedomm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zegt : "Het is niet zo dat je de koran letterlijk moet opvolgen.". Voor een niet-moslim is dat zo. Maar als een "moslim" zich niet conformeert aan wat er in de koran staat is zo iemand dan nog wel een echte moslim of is zo iemand dan feitelijk een ex-moslim? Waar en wanneer zou een moslim mogen afwijken van wat er in de koran voorgeschreven staat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In feite mag een moslim zich helemaal niet afwijken van de koran. Je hoort de koran 100% op te volgen. Maar in deze tijd is het anders en maken moslims hun eigen ding van. Alleen als het echt de islam is, dan hoor je gewoon de koran op te volgen. Maar het opvolgen kan op verschillende manieren en 1 van die manieren is dus geweld gebruiken. Een ander manier is iets accepteren maar niet doen. Dus dat je dan geen geweld gaat gebruiken. Het is lastig uit te leggen.

   Als je een regel of iets in de koran niet accepteert (dus opvolgen en accepteren even los van elkaar) dan ben je in feite gewoon geen moslim meer. Je bent een moslim als je 100% achterstaat met wat in de koran staat. Dat heb ik in een boek gelezen wat ik bij een islamitische winkel heb gehaald.

   Verwijderen
 6. Hoi

  Ik ben een Nederlander van Marokkaanse komaf.
  Ik ben geboren en getogen in Nederland. Ik voel me gevangen in de islam. Mijn familie is streng gelovig. Bijna alles is haram. Alles moet volgens de islam. En ik moet me daar aanhouden samen met mijn gezin. Mijn vrouw is gedwongen Door mijn vader om een hoofdoek te dragen en ik moet vaak naar de moskee. En wij moeten onze kinderen islamitisch opgevoeden. Maar dat doen wij niet, wij willen onze kinderen vrij opvoeden. Alleen daar door haten ze mij laat staan als ik zeg dat wij niet meer in de islam geloven. dan wordt het mijn dood. Ik weet het echt niet meer de buitenwereld ziet ons als moslims. Maar dat zijn we niet. Ik maak me zorgen om mijn vrouw en kinderen de islam heeft te veel macht over onze leven. We kunnen ons zelf niet zijn, we worden Door de Marokkaanse islamitische gemeenschap onderdrukt. De meeste kut marokkaanen die je ergens zien, terwijl je iets doet wat volgens de islam haram is gaan ze je gelijk aanspreken of tegen je familie zeggen. Bijvoorbeeld bij KFC eten omdat de kippen niet halal geslacht zijn. Mijn vader is nog steeds boos over. Hij vind dat ik een schande ben voor de islam. Ik weet het niet meer. ze hebben mijn leven verpest en ze willen dat ik die van mijn kinderen ook verpest. Maar dat gaat niet gebeuren.
  Ik weet echt niet wat ik moet doen. We worden onderdrukt Door de islam in Nederland. Zelfs Denk ik raar we wonen in een vrije land maar we zijn niet vrij. Ik weet echt niet hoe ik dit moet aanpakken.

  Mvg.

  Gegijzeld voor het leven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo,

   Ten eerste vind ik het echt heel vervelend dat de cultuur en geloof wordt meegebracht in zo'n vrij land als Nederland. Ikzelf vind dat als je in Nederland woont of emigreert bent, dan hoor je je ook aan te passen aan de wetten hier.

   Voor ik advies en antwoord geef op jouw verhaal moet ik vertellen dat ik nog geen volwassen (word dit jaar) ben en geen ervaring heb met huwelijken etc. En ik ben ook half Marokkaans. Ik kom uit een niet zo ouderwets gezin. Mijn ouders zijn toen ik 9 was gaan praktiseren en ik was vroeger zelf nauwelijks met geloof opgevoed. Pas op latere leeftijd kwam ik echt in aanraking met het geloof en werd ermee opgevoed. Ik heb de islamitische feesten wel elke jaar meegekregen, maar kreeg nooit uitleg erover. Ik draag geen lange kleren (inmiddels hebben ze het geaccepteerd), maar wel een hoofddoek en daar doen mijn ouders niet moeilijk over. Ze doen er niet moeilijk over, omdat ze weten dat ik geen verkeerde bedoelingen heb en gewoon zoals altijd gedraag. Mijn familie is ook best modern, maar ze zijn heel cultureel. Sommige familieleden zouden mij gewoon accepteren als ex-moslima. Het verschilt heel erg.

   Maar ik begrijp jouw verhaal helemaal. Sociale controle is ook zo vervelend en vooral als dat op een verkeerde manier wordt gebruikt om voor boosheid en ruzies te zorgen. Je kan aan hem vragen dat als die weer andere verhalen hoort van wat niet waar is dat je dan gaat vragen of hij hen gaat geloven of juist jou. Als hij zegt dat hij jou gaat geloven dat kan het een teken van bescherming zijn. (sommige dingen zijn natuurlijk wel weer waar, maar heb het over leugens wat soms ook kan gebeuren)

   Ten tweede vind ik zelf dat jouw vader zich moet schamen, omdat hij jouw vrouw heeft gedwongen. Een hoofddoek is iets wat je zelf moet willen.

   En verder kan ik zeggen dat als je je aangeeft bij je vader als ex-moslim samen met jouw gezin vraag hem wie hij zou kiezen jouw als ex-moslim of de islam. Als hij het laatste aangeeft, dan zou ik alle contacten verbreken met jouw familie en mocht er bedreigingen etc. komen, ga dan naar de politie. Zij steunen ex-moslims zeker. En wat betreft opvoeding, ik zou ze gewoon lekker als ongelovigen opvoeden en dat zou zeker fijn zijn voor hen. Het is zo moeilijk om de islam loslaten als je eenmaal in vastzit en probeer voor jullie kinderen dat voor te komen.

   En voor de rest kan ik je alleen maar sterkte wensen.
   Mocht je me persoonlijk willen spreken, dan kan je je mail hier achterlaten (nepaccount kan natuurlijk ook).

   Groet

   Verwijderen
 7. Eigenlijk vind ik dat Marokkanen die willen breken met de islam veel te weinig geholpen worden door niet-moslims in Nederland. Ik vind het echt heel slecht dat de meeste Nederlanders er vanuit gaan dat alle Marokkanen het liefst willen blijven hangen in de islam en ook dat zij een steeds radicaler islamitische kant op willen. Eigenlijk is het zo dat de islamitisch-radicalen iedereen chanteren met hun bizarre islam en daarmee angst zaaien en dreigen waardoor niet alleen Marokkanen gevangen worden gehouden maar ook niet-Marokkanen angst wordt aangejaagd om zich vooral niet met de dictatuur van streng-islamitische Marokkaanse gemeenschappen te bemoeien. Maar dat bemoeien moet nou juist WEL gebeuren om Marokkanen die geen islam willen te helpen. Ik vind het ook moeilijk. Hoe kunnen wij de angst overwinnen en er een leukere en minder vijandige samenleving van maken? Wanneer mensen dreigen of chanteren moeten ze daarvoor gestraft worden. Dat gebeurt nu nog veel te weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PRECIES DAT! Ik hoor regelmatig dat islamieten over 1 kam worden gescheerd, wat juist niet hoort.

   Maar dat er strenge gelovigen zijn binnen de islam is voor mij een teken dat het nog extremer kan. Het extreme manier van naleven van een bepaald plicht.

   Ik denk zelf dat in de toekomst veel zal gaan veranderen op gebied van het nastreven van een geloof. Nederland wordt steeds moderner en er zijn steeds meer afvalligen. Ook zijn er meer taboes doorbroken! Ik ben benieuwd wat er nog zal komen over 10 jaar.

   Verwijderen
 8. Beste mensen,
  Ik ben een moslima maar twijfel laatste tijden heel erg over het geloof. En ik kan er met niemand echt over praten. De meeste mensen snappen niet echt hoe ik mij voel omdat zij zelf geen moslims zijn. Ik heb heel veel twijfels over of er wel een god bestaat.

  Mijn zus is erg gelovig en als ik haar vragen stel geeft ze zulke rare en domme opmerkingen dat ik mij afvraag of zij zelf wel hoort wat ze zegt. Ik heb eigenlijk ook niet echt een band met mij zus. Dat komt vooral sinds mijn zus weet dat ik met een atheist ga.

  Mijn vriend is geen slechte jongen al vind zij van wel. Ik ga al meer dan 4 jaar met mij vriend. Alleen mij vader en heel veel familieleden weten het nog steeds niet. Ik ben vooral bang voor de reactie van mijn vader. Ik denk dat hij het never nooit zal accepteren.

  Mijn ouders zijn pas een jaar gescheiden en ik woon met mijn moeder en me broer woont bij me vader. Ik wil het hem nu wel echt gaan vertelllen over mij vriend. Maar ene kant ben ik bang dat ie mijn moeder of mij wat gaat aan doen omdat het geen moslim is. Maar dit jaar wil ik het hem toch vertellen want ik wil niet meer tegen hem liegen.

  Ik ben half nederlands half turks en bij de islam heb ik altijd het gevoel dat je niet zelf mag nadenken of jezelf mag zijn. Maar alleen maar mag doen wat er in de koran staat. En zo ben ik niet en zo wil ik ook niet zijn.

  Zoals nu met de ramadan heb altijd mee gedaan maar laatste tijden nu het ook zo lange tijden is doe ik nauwelijks meer mee. Niet omdat ik het niet kan maar meer omdat het slecht vooor je lichaam is. En omdat ik het niet snap dat wij echt helemaal niks mogen drinken of eten. Terwijl wij moeten voelen hoe de armen zich voelen en armen drinken toch ook water en eten wel wat. En niet alleen na zonsondergang of zondsopgang. Ik vind als wij bijvoorbeeld 4 glazen water en een bord rijst ofzo mogen eten en drinken per dag dat je dan meer als de armen voelt. Inplaats je vol eten als het tijd is. Ik vroeg mij af wat jullie er nou van vinden?

  Ik ben blij dat ik nu merk dat er meer mensen het zelfde probleem hebben. Want ik voel me best slecht dat ik niet de regels volg van de islam. Ik weet het gewoon allemaal niet meer en niemand kan mij helpen. Hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey zoals eerder ik heb geantwoord bij je andere reactie je kunt me een berichtje sturen dan kunnen we persoonlijker praten. Veel fijner voor jou zodat het niet openbaarlijk is. ttps://www.facebook.com/way.freedom.16

   Met de ramadan doe ik dit jaar weer voor het eerst mee. Ik heb een aantal jaar niet gevast vanwege mijn gezondheid en dit jaar heb ik alles ingehaald. Het was niet moeilijk om niet niet te vasten. Mijn moeder accepteerde het vrij snel en mijn familie ook. Maar hier ging het om mijn gezondheid. Diep in mijn hart voelde ik ook dat ik een deels niet vastte omdat ik me geen 100% moslima voel. Mijn familie is vrij modern, alleen paar gepraktiseerden. Een kant van mijn familie zouden me snel accepteren als ex-moslima, mocht ik het ooit worden.

   Wat betreft het geloof vind ik sommige dingen ook niet kunnen. Er zijn altijd nog wel bepaalde dingen waarvan ik denk okee..... Want als we aan de armen in Afrika denken, waarom pas eten tijdens maghreb (wat nu 22:15 is ongeveer). Ze koppelen veel dingen aan elkaar. Ik weet dat ik met veel dingen zal worden geconfronteerd tijdens het onderzoeken van de islam, maar voor nu hou ik me daar totaal niet mee bezig. Er zijn al teveel dingen gebeurd en dat was gewoon niet leuk meer.

   Maar stuur me een berichtje via facebook als je wilt en mocht je dat niet hebben dan kun je me via de contactformulier contact met me opnemen. Dan mail ik je terug.

   Groetjes

   Verwijderen
 9. Beste mensen,
  Ik ben een moslima maar twijfel laatste tijden heel erg over het geloof. En ik kan er met niemand echt over praten. De meeste mensen snappen niet echt hoe ik mij voel omdat zij zelf geen moslims zijn. Ik heb heel veel twijfels over of er wel een god bestaat.

  Mijn zus is erg gelovig en als ik haar vragen stel geeft ze zulke rare en domme opmerkingen dat ik mij afvraag of zij zelf wel hoort wat ze zegt. Ik heb eigenlijk ook niet echt een band met mij zus. Dat komt vooral sinds mijn zus weet dat ik met een atheist ga.

  Mijn vriend is geen slechte jongen al vind zij van wel. Ik ga al meer dan 4 jaar met mij vriend. Alleen mij vader en heel veel familieleden weten het nog steeds niet. Ik ben vooral bang voor de reactie van mijn vader. Ik denk dat hij het never nooit zal accepteren.

  Mijn ouders zijn pas een jaar gescheiden en ik woon met mijn moeder en me broer woont bij me vader. Ik wil het hem nu wel echt gaan vertelllen over mij vriend. Maar ene kant ben ik bang dat ie mijn moeder of mij wat gaat aan doen omdat het geen moslim is. Maar dit jaar wil ik het hem toch vertellen want ik wil niet meer tegen hem liegen.

  Ik ben half nederlands half turks en bij de islam heb ik altijd het gevoel dat je niet zelf mag nadenken of jezelf mag zijn. Maar alleen maar mag doen wat er in de koran staat. En zo ben ik niet en zo wil ik ook niet zijn.

  Zoals nu met de ramadan heb altijd mee gedaan maar laatste tijden nu het ook zo lange tijden is doe ik nauwelijks meer mee. Niet omdat ik het niet kan maar meer omdat het slecht vooor je lichaam is. En omdat ik het niet snap dat wij echt helemaal niks mogen drinken of eten. Terwijl wij moeten voelen hoe de armen zich voelen en armen drinken toch ook water en eten wel wat. En niet alleen na zonsondergang of zondsopgang. Ik vind als wij bijvoorbeeld 4 glazen water en een bord rijst ofzo mogen eten en drinken per dag dat je dan meer als de armen voelt. Inplaats je vol eten als het tijd is. Ik vroeg mij af wat jullie er nou van vinden?

  Ik ben blij dat ik nu merk dat er meer mensen het zelfde probleem hebben. Want ik voel me best slecht dat ik niet de regels volg van de islam. Ik weet het gewoon allemaal niet meer en niemand kan mij helpen. Hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!