zondag 17 augustus 2014

Vragen beantwoorden 5

Hallo Sjaak,

Je vragen worden hieronder beantwoord :)!

Is dat dan niet heel raar om in een islamitische kring te zitten? 

Het is niet raar omdat ik eigenlijk op een school zit waar veel allochtonen op zitten. Ook heb je hier moslims van verschillende stromingen. En er wordt nauwelijks over geloof gesproken. Zij weten ook van mijn twijfels af in opzicht van feminisme etc. alleen heel openlijk praat ik er niet over.

Helaas kan dat vanuit islamitische kring niet altijd op veel sympathie rekenen, waardoor je soms ook vervelende reacties krijgt. 

Als je islamitisch bent dan rekenen ze op trouw. Dat is echt iets wat ze van je verwachten namelijk. En ik denk ook dat het komt doordat ouders hele tijd zeggen van "ja je bent moslim je kan niks anders zijn, die mensen zijn niet bang van Allah blablabla". Doordat de ouders dat vertellen, krijgen de kinderen soort neiging om te vertellen dat anderen echt slecht bezig is terwijl zijzelf ook fout bezig zijn. Namelijk wie zijn zij om jou te beoordelen? Alleen Allah kan je beoordelen op jouw daden. 

Er zijn ook gelukkig hele lieve mensen die begrip tonen. Ik heb bijvoorbeeld een familielid die mij ook echt steunt in deze tijd. Zij weet van mijn twijfels af en zegt dat het ook terecht is. 

Is het niet zo dat je vanuit de Islam berichten hoort dat veel vrienden en kennissen daar wel negatief op kunnen reageren?

In de vriendenkring waar ik in zit snappen wel hoe ik in elkaar zit en dus reageren ze niet afstotend op manier van blijf uit mijn buurt. Maar daarbuiten heb je wel van die mensen die zeggen oke jij moet echt dood of jij gaat branden in de hel dit dat (ja letterlijk en ik weet hoe ze tegenover het geloof staan).  Daarom focus ik mij nu echt op het geloof zodat ik niet een foute keuze ga nemen. Mijn grootste probleem is dat ik in een omgeving woon waar alleen maar islamieten zijn en dus kan ik moeilijk ooit 'uit de kast' (met geloof) komen. Dus ik wacht gerust even een paar jaar af en dan neem ik wel mijn keuze later als ik ergens anders studeer.

Als atheïst heb ik daarom een beetje met je te doen in de zin van dat ik het gevoel heb dat je in een potentieel(!) gevaarlijke situatie zit. Vandaar dat je - naar mijn beste inschatting - het beste kunt nadenken over een netwerk buiten die islamitische kringetjes.

Binnenkort begint mijn nieuwe schooljaar en dan ga ik dus ook nieuwe mensen leren kennen op mijn nieuwe school. Misschien dat het daar lukt, want het moet wel klikken en niet dat ik ze gebruik voor mijn 'veiligheid'. Ik zie wel wat er gaat komen haha!

Sjaak heb je trouwens een mail waar je anoniem mailt?


5 opmerkingen:

 1. Ja ik heb een mail waarvan ik anoniem mail.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou ik dat even mogen aub?

   Groet

   Verwijderen
  2. navigator.operator@gmail.com (het is een dummie-account, dus het kan even duren voordat ik reageer).

   Verwijderen
 2. "Binnenkort begint mijn nieuwe schooljaar en dan ga ik dus ook nieuwe mensen leren kennen op mijn nieuwe school. Misschien dat het daar lukt, want het moet wel klikken en niet dat ik ze gebruik voor mijn 'veiligheid'. Ik zie wel wat er gaat komen haha!"

  Wellicht. Alleen is het niet zo dat wanneer mensen in de problemen zitten ze altijd worden geholpen door andere mensen? Zoiets gaat natuurlijk makkelijker als je andere mensen kent. En wellicht werk je aan een groter doel dat andere mensen graag ondersteunen?

  Ander vraagje: hoeveel mensen twijfelen binnen de Islam aan het geloof? Of is dat lastig in te schatten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sjaak,

   Nee deze 'wereld' is heel anders. Het is alleen zo dat ze worden geholpen door mensen die echt om je geven. Dus op het moment dat jij 10 vrienden hebt in een goede tijd en dan opeens wanneer het niet meer gaat, laten 8 vrienden je vallen. Je hebt dan twee vrienden over. Zo gaat t hier.

   Ik heb alleen mensen die real zijn. Ik haat het als mensen nep gaan doen en dan alleen voor je zijn op bepaalde momenten in goede tijden.

   Antwoord op uw andere vraag: Het is heel lastig in te schatten. Ik kan het niet met zekerheid vertellen, maar op internet kan je het ook niet vinden dus hierbij ik weet het echt niet sorry.

   Groet

   Verwijderen

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!