vrijdag 4 april 2014

Ongelijkheid in de islam

Zoals de meeste bewuste moslimkenners weten, is er heel veel ongelijkheid in de islam.
Vandaag ga ik daar mijn reactie opgeven. 

Aantal om op te noemen:

  • Mannen hebben meer rechten.
  • Vrouwen moeten lange kleren dragen.
  • Mannen hoeven geen hoofddoek etc. te dragen
  • Vrouwen moeten de behoeftes van hun man vervullen.
  • Mannen mogen meer vrouwen.
  • Vrouwen moeten met een islamitische man trouwen.
  • Mannen krijgen hun zin.
  • Vrouwen worden bestraft als zij verkracht worden buiten de huwelijk.
  • Mannen mogen vaker buiten zijn.
  • Vrouwen moeten naar hun man luisteren.
Wil je meer weten en voorbeelden lezen? Lees dan snel verder!

Zoals hierboven staat, zie je dat de mannen eigenlijk alleen voor het zeggen hebben in de islam. Walgelijk vind ik. Waar zijn wij? Wij worden vergeten. De mannen passen alleen de islam toe in hun huwelijk. De vrouwen beseffen dan pas na het verdiepen in hun geloof dat vrouwen een soort zwakte is in het geloof. Het is zo een beetje te vergelijken met vroeger. Vrouwen waren emotionele wezens volgens de mannen en waren ondergeschikt. Ze konden niks en waren niet geleerd. Waar is de gelijkheid? Nergens tot nu toe.

Mannen zijn de baas in de islam en de moslims bidden Mohammed (ja een man!) aan. Niemand die dan even denkt aan zijn vrouwen? Niemand? Nee niemand, want alleen Mohammed en Allah zijn de nummers 1! 

Mannen mogen een korte broek aan in de zomer en mogen wel naar vrouwen kijken. Vrouwen moeten lange kleren dragen in de zomer omdat hun lichaam bedekt moeten worden. Hun vormingen mogen niet te zien zijn, omdat dat te aantrekkelijk zijn voor de mannen? EN DAN? De mannen moeten hun ogen dan gewoon thuis houden als moslim zijnde? 

Mannen hoeven hun haren niet te bedekken voor hun vrouw, maar de vrouwen moeten wel hun haren bedekken voor alle mannen behalve hun echtgenote. 

De vrouwen moeten ook de behoeftes van de man vervullen, dus als de man iets wilt, moet de vrouw het verplicht vervullen. Dat is een verplichte taak in de islam. En als de vrouw iets wilt (wat nergens in beschreven staat), hoeven mannen het niet te doen tenzij ze een hart hebben. Mannen mogen dus meer tot nu toe en krijgen hun zin. Als de vrouwen verkracht worden, worden zij meestal weer de slachtoffer als de rechter in de islamitische landen beslist dat de man niet in de gevangenis terecht komen als de verkrachte vrouw met de man gaat trouwen. En de familie gaat daar 9 van de 10 keer mee in akkoord. Zo verpesten ze de leven van de slachtoffer. Heftig! Ook als de vrouw wordt verkracht buiten de huwelijk en daar aangifte voor doen, worden zij eigenlijk beschuldigd dat zij seks heeft gehad buiten de huwelijk met een andere man. Meestal beslist de rechter dan dat zij een doodstraf verdienen. Ook in islamitische landen.

Als je kijkt in de multiculturele plaatsen, zie je dat de mannen veel buiten zijn en in koffiehuizen zitten. De vrouw doet dan taken in huis en zitten dan meestal thuis. Ze mogen nauwelijks gewoon even de stad ingaan of etc. Dan hebben we het over de ouderwetse generatie, in de nieuwere generatie worden de vrouw wel meer vrijgelaten.

De vrouwen moeten ook meestal naar de man luisteren, omdat die de 'hogere' positie hebben in hun leven. De vrouwen zijn meestal ook zo dom dat zij stoppen met hun opleidingen om te gaan trouwen. Zo raken zij juist de pineut en worden ze slachtoffer. Analfabetisme moet nauwelijks voorkomen. Daar maken de mannen juist misbruik van.

En ergens gelijkheid opgemerkt? Denk t niet. 

Zo zie je dan er nauwelijks gelijkheid van de man en de vrouw. De islam is eigenlijk alleen een beloning voor de mannen en de vrouwen worden gebruikt zodat de man de beloning krijg. De vrouw krijgt de beloning terug op een vervelende manier. Namelijk ze worden gebruikt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/way.freedom.16
Like mijn pagina: https://www.facebook.com/pages/The-way-to-Freedom/444943145651986?ref=hl

Alvast bedankt!